Logo

Vil du opleve noget?

Vores personlige udflugtstips

Vi har samlet et par personlige anbefalinger til dig - nogle af dem meget kendte, et par af dem insidertips. Lad dig inspirere af to lokale, der elsker deres region og Lolland!

Kunst og Kultur

I umiddelbar nærhed af vores B&B ligger godset Pederstrup, som var bolig for tidligere statsminister og socialreformator C.D.F. Reventlow, han var nøglefiguren i mange vigtige landbrugsreformer. I dag er godset et museum - Reventlow Museum.

Den aktuelle udstilling “Herregård & Landskab Lolland” giver et overblik over det velbevarede lollandske godslandskab. Dette er landskabet med den højeste koncentration af herskabsboliger i Danmark.

Museet ligger midt i den stemningsfulde Reventlow Park, som indbyder til gåture og samvær. Der kan også findes spor fra havens lange historie. Et tehus bygget i 1834, en iskælder og adskillige mindesmærker for medlemmer af Reventlow-familien giver den historiske atmosfære.

Rejsetid (cykel): 2 min

Rejsetid (til fods): 9 min


Det er en udstilling af en lidt anden art i Sukkermuseet – den første og eneste af sin slags i Danmark. Her kan du lære en masse om historien om landets sukkerproduktion. Sjov for hele familien!

Rejsetid (bil): 13 min

Rejsetid (cykel): 40 min

 

Et andet museum, der er værd at se, lidt længere væk, er Fuglsang Kunstmuseum.

Det rummer danske malerier, skulpturer og kunst på papir fra omkring 1780 til i dag.

Rejsetid (bil): 44 min

Kong Svends Høj

Kong Svends Høj på det nordvestlige Lolland, umiddelbart nord for Pederstrup, ligger en af ​​de største og bedst bevarede jættestuer i Danmark. Højens kammer er 12,5 m langt. Monumentet fra den neolitiske periode er et sted for Tragtbægerkulturen. Det blev skabt mellem 3.500 og 2.800 f.Kr. f.Kr

Rejsetid (bil): 3 min

Rejsetid (cykel): 7 min

Rejsetid (til fods): 25 min

Paradis for haveelskere

Hvis du kan lide haver, vil du elske Paradishaven. På 13.500 m² kan du slappe af blandt alle slags planter: Blandt andet blomstrer 1.000 alpine planter, 800 dahliaer, 600 roser og 650 fuchsiabuske samt 300 rhododendron i parken. Andre blomster og træer, urter og lægeplanter samt en sø gør Paradishaven til et romantisk udflugtsmål.

Rejsetid (bil): 8 min

Rejsetid (cykel): 20 min

Et andet anlæg, der er værd at se, er Peter Hansens have. Hans plantesamling dækker 55.000 m² og er en af ​​de største privatejede samlinger i Nordeuropa. Det der kendetegner haven er den unikke flora, utallige frøer i havens søer og det rige fugleliv. Et ægte Eldorado for enhver dyre- og planteelsker!

Rejsetid (bil): 30 min

Rejsetid (cykel): 1 time 25 minutter

Dodekalitten

Monumentet ligger tæt på, omkring 9 km fra Pederstrup Bed & Breakfast. Dodekalitten (græsk for tolv sten) er 12 granitsøjler, hver mellem 7 og 9 m høje og vejer 25 til 45 tons. De er arrangeret i en cirkel, så de ansigter, der er skåret ind i dem, vender mod hinanden. Det er et vigtigt dansk monument, der kombinerer skulptur og musik i et historisk landskab for at skabe en unik oplevelse.

Rejsetid (bil): 11 min

Rejsetid (cykel): 26 min

Postbåden Vesta

Kom ud på vandet! Tag en tur på den historiske postbåd og oplev den smukke Nakskov Fjord og kystlinje fra havet. Tip: Det kan anbefales at bestille billetterne i forvejen på hjemmesiden 

Rejsetid (bil): 18 min

Rejsetid (cykel): 44 min

Spis og nyd

Besøg Danmarks største vingård på Frederiksdal Gods og oplev den særlige atmosfære mellem tønder og flasker med prisvindende kirsebærvin. Gå en tur i området, en del af skoven omkring ejendommen fungerer som en offentlig park med et picnicområde. Så tag madpakken med og nyd en smuk dag.

Rejsetid (bil): 21 min

Rejsetid (cykel): 52 minHvis du foretrækker at smage på øl, bør du kigge forbi Krenkerup bryggeriet. Udover guidede ture inviterer Krenkerup Traktørsted, på en hyggeligt café i godsets smukke kornmagasin, som får dig lyst til at blive hængende.

Rejsetid (bil): 34 min

Rejsetid (cykel): 1 time 40 minutter

Knuthenborg Safaripark

Et must for familier og dyreelskere: Nordeuropas største safaripark, Knuthenborg.
Her kan du opleve over 1.000 dyr fra hele verden - nogle gange på sikker afstand i bil eller safaribus, nogle gange til fods. Vi er sikre på, at det bliver en spændende dag for alle.

Desuden rummer Knuthenborg også Danmarks første dinosaurmuseum som byder på sjældne fossiler og nye perspektiver på evolutionshistorien.

I Evolutionsmuseet kan du opleve nogle af verdens mest sjældne, komplette og dyrebare fossiler fra dinosaurer og andrefortidsdyr, bla. verdens bedst bevarede Allosaurus, et kæmpedovendyr og verdens største kranie.

Tip: Et besøg er særligt hyggeligt, når rhododendronen blomstrer - for parken har Danmarks største rhododendronhave.

Rejsetid (bil): 25 min

Rejsetid (cykel): 1 time

Maribo: Kirke og Damplokomotiv


I Maribo er det især værd at besøge Maribo Domkirke og nyde dens fred og det smukke lyse rum.

Du bør også tage en tur med Maribo-Bandholm Museumsbane. Togene drives af Danmarks ældste damplokomotiv fra 1879. Du vil sidde i en personvogn, der også blev bygget omkring slutningen af ​​det 19. århundrede.

Rejsetid (bil): 27 min

Rejsetid (cykel): 1 time 13 minutter

Middelaldercentret

Lad din eventyrlyst få frit løb, når vi transporterer dig til hjertet af 1400-tallet. Spadser ad de brostensbelagte gader i Sundkøbing, hvor håndværkere væver vidundere, købmænd deler historier, og tapre riddere tørner sammen i spektakulære ridderturneringer. Gør dig klar til det betagende syn af verdens største blide og de tordnende brag fra mægtige kanoner.

Tag med på en rejse gennem historien på Middelaldercentret, hvor fængslende oplevelser venter hele familien!


Rejsetid (bil): 43 min

Oplevelser på Lolland Falster

Mange flere oplevelser på Lolland Falster 

Lolland-Falster byder på et væld af oplevelser for hele familie – I kan både opleve den fantastiske natur, som udfolder sig på øerne, eller tage på safari og komme helt tæt på dyrene.

Vi har samlet en oversigt over de bedste oplevelser, som I kan finde på øerne.